ايستگاه پمپاژ آب و فاضلاب | سپتيك تانك | آشنايي با انواع پمپ هاي ايستگاه پمپاژ فاضلاب
ايستگاه پمپاژ فاضلاب چيست؟
با توجه به احداث و راه اندازي خطوط اگوي شهري و همچنين افزايش طبقات منفي ساختمان ها و با توجه به اين كه سطح خط دفع فاضلاب شهري (اگو) معمولا در ترازي در حدود 2 متري سطح خاك و هميشه بالا تر از طبقات منفي موجود مي باشد و دفع فاضلاب هاي كفشور ها، سرويس ها، اتاق هاي سرايداري و ... در طبقات منفي همواره چالشي بزرگ به شمار مي رود، به همين منظور راه كار نوين و جديدي براي دفع فاضلاب طبقات منفي صورت گرفته و آن استفاده از سيستم هاي ايستگاه پمپاژ فاضلاب است. سيستم ايستگاه پمپاژ فاضلاب با بهره گيري از آخرين تكنولوژي روز اروپا بهترين راه كار براي دفع فاضلاب است. ايستگاه پمپاژ فاضلاب كاملا اتوماتيك بوده و نياز به اپراتور ندارد و در ابعاد و ظرفيت هاي مختلف بوده كه بسته به نياز پروژه پيشنهاد مي شود. در اين سيستم بر خلاف سپتيك تانك ماندگاري لجن و فاضلاب وجود ندارد و تمام حجم فاضلاب توسط سيستم به اگو و خطوط فاضلاب شهري منتقل مي شود.
ايستگاه پمپاژ فاضلاب يا ليفت استيشن يا پمپ سپتيك دستگاهي با كاربري صنعتي است كه براي پمپ كردن آب يا فاضلاب به نقاط داراي ارتفاع بيشتر به كار مي رود. ايستگاه پمپاژ فاضلاب به اين دليل به كار مي رود كه به علت جريان ثقلي در لوله انتقال فاضلاب از شهر يا واحد مورد نظر به تصفيه خانه يا پكيج تصفيه فاضلاب و يا سيستم تصفيه فاضلاب، غالبا لوله در نقطه ورود به تصفيه خانه نسبت به سطح زمين در گودي قرار مي گيرد. به همين دليل براي اين كه جريان فاضلاب به واحد هاي ديگر تصفيه خانه فاضلاب هدايت شود از ايستگاه پمپاژ فاضلاب استفاده مي كنيم. در صورتي كه شيب زمين پيش از تصفيه خانه يا پكيج تصفيه خانه فاضلاب زياد باشد و در نتيجه بتوان لوله ورودي به تصفيه خانه را در عمق كمي كار گذاشت، بهتر است كه ايستگاه پمپاژ فاضلاب يا ليفت استيشن را پس از واحد آشغال گير قرار داد تا ايمني كار پمپ هاي ايستگاه پمپاژ فاضلاب بيشتر شود و عمر مفيد آن ها بالا برود.
اين كه چه پمپي براي ايستگاه پمپاژ فاضلاب استفاده شود قطعا نياز به تجربه مهندس طراح خواهد داشت و اين كه لوله انتقال فاضلاب از چه جنسي باشد پيشنهاد استفاده از لوله پلي اتيلن تك جداره با فشار داخلي بالا مي باشد چرا كه پمپ با فشار سعي در عبور فاضلاب به درون الگوي شهري را دارد. در اين بخش توجه كنيد در بخش عمودي لوله هاي انتقال فاضلاب از لوله پلي اتيلن فاضلابي استفاده نكنيد چرا كه اين لوله ها توان و تحمل فشار بيشتر از نيم بار را ندارند.
طراحي ايستگاه پمپاژ آب
در طراحي ايستگاه پمپاژ آب بايد اين پارامتر را لحاظ كرد كه اين ايستگاه ها به دو نوع ايستگاه با چاه خشك و ايستگاه با چاه تر تقسيم بندي مي شوند. در شكل زير وضعيت ايستگاه پمپاژ آب با چاه خشك و تر نشان داده شده است. معمولا انتخاب نوع ايستگاه پمپاژ آب به تجهيزات انتخاب شده در مراحل قبل بستگي دارد. براي مثال پمپ هاي مستغرق و پمپ هاي عمودي نيازمند چاه تر هستند. در صورتي كه پمپ هاي افقي نيازمند چاه خشك مي باشند. اين پارامتر ها را در محاسبات مربوط به پمپ ها بايد لحاظ كرد.
آشنايي با انواع پمپ هاي ايستگاه پمپاژ فاضلاب
انواع پمپ هاي ايستگاه پمپاژ فاضلاب شامل پمپ هاي فاضلاب با هواي فشرده، پمپ هاي فاضلاب با جريان هوا، پمپ هاي پيچوار و پمپ هاي دوراني مي باشد. هريك از اين پمپ ها در شرايط خاص مربوطه مورد استفاده قرار مي گيرد. پمپ هاي دوراني خود به انواع محتلفي تقسيم بندي مي شود. اصول كار پمپ هاي دوراني ايستگاه پمپاژ فاضلاب بر اساس استفاده از نيروي گريز از مركز ناشي از دوران پره هاي متحرك پايه گذاري شده است. ذرات آب يا فاضلاب به كمك پره هاي نامبرده به سوي پره ها و مجاري هاي هدايت كننده و به وسيله آن ها به سوي لوله خروجي پمپ فرستاده و فشرده مي شوند.
در شبكه جمع آوري فاضلاب امروزه به جزء در موارد استثنايي در بيشتر ايستگاه هاي پمپاژ فاضلاب از پمپ هاي دوراني استفاده و بهره برداري مي شود. برتري اين پمپ ها در ارزاني آن ها، كاربرد آسان تر و ايمني بيشتر در كار مي باشد. عيب اين پمپ ها حساسيت آن ها در برابر مواد معلق در فاضلاب است كه با تغييراتي در شكل و تعداد پره ها مي توان از اين حساسيت كاست. از نقطه نظر شكل و تعداد پره ها بسته به نوع فاضلاب و مقدار مواد معلق در آن پمپ هاي دوراني زير به كار برده مي شوند:
· پمپ هاي با پروانه مارپيچي
اين پمپ ها را با پره هاي باز و يا با پره هاي بسته براي پمپاژ فاضلاب هايي كه تصفيه مقدماتي ساده اي شده باشند (مثلا از شبكه آشغالگير گذشته باشند) به كار مي برند. اين پمپ ها محوري هستند و فاضلاب در امتداد محور پمپ وارد و با زاويه اي كم تر از 23 درجه نسبت به محور بيرون مي رود. تعداد پره ها معمولا سه عدد و حداكثر چهار عدد پيش بيني مي شود، ارتفاع مانومتري در اين پمپ ها پره 3 تا 5 متر است. براي دبي هاي در حدود 500 تا 1500 ليتر بر ثانيه به كار مي رود.
· پمپ هاي شعاعي يك پره اي
در اين پمپ ها فاضلاب در امتداد محور وارد پمپ شده و در امتداد شعاع بيرون مي رود. براي كاهش حساسيت اين پمپ در برابر مواد معلق و درشت فاضلاب پره هاي آن را به يك عدد تقليل داده اند. سرعت دوراني و دبي اين پمپ ها كم و در حدود 15 تا 150 ليتر در ثانيه و ارتفاع مانومتري آن ها نسبتا خوب و در حدود 5 تا 25 متر است. اين پمپ ها را براي پمپاژ فاضلاب هاي بسيار آلوده كه داراي مقدار زائد مواد معلق اليافي شكل مي باشند (مانند فاضلاب كارخانجات نساجي) به كار مي برند. بسته به ساختمان پمپ، قطعات سخت و درشتي به بزرگي چندين سانتي متر نيز مي توانند از درون اين پمپ ها بگذرند.
· پمپ هاي شعاعي دو يا سه پره اي
افزايش تعداد پره ها در اين پمپ ها سبب افزايش دبي آن ها به حدود 50 تا 500 ليتر در ثانيه و افزايش حساسيت آن ها در برابر مواد معلق مي شود. معمولا نوع دو پره اي اين پمپ ها بيشتر ساخته مي شود. ارتفاع مانومتري اين پمپ ها در حدود 5 تا 50 متر است.
نكات مهم در انتخاب و تعيين نوع پمپ ايستگاه پمپاژ آب و فاضلاب
· ظرفيت طراحي ايستگاه پمپاژ آب مورد نظر بايد طوري باشد كه هرگاه بزرگ ترين پمپ از مدار خارج شد، سامانه توانايي پمپ دبي حداكثر طراحي را داشته باشد.
· در طراحي ايستگاه پمپاژ آب بزرگ، در چاه مكش براي جلوگيري از ايجاد گرداب از صفحات مانع استفاده مي شود و يا اين كه عمق آب در چاه مكش حداقل دو برابر قطر لوله مكش انتخاب مي شود. در شكل زير ابعاد و نحوه قرارگرفتن لوله مكش در چاه تر براي حالت هاي مختلف استفاده از چاه تر و چاه خشك، نشان داده شده است.
· براي برقراري شرايط ايده آل از لحاظ هيدروليكي سرعت در مدخل ورودي پمپ بايد مناسب باشد به طوري كه در دبي حداقل هم سرعت 0.3 متر بر ثانيه وجود داشته باشد. به منظور جلوگيري از آشفته شدن جريان، لوله مكش را با يك شيب مناسب به پمپ متصل مي كنند. همچنين در اين حالت قطر لوله مكش نبايد كم تر از قطر نازل مكش باشد.
· طراحي هيدروليكي لوله مكش بايد به گونه اي باشد كه افت ارتفاع در آن حداقل شود. همچنين لازم است از ورود هوا و ايجاد اغتشاش در جريان ورودي جلوگيري شود. براي جلوگيري از آشفتگي جريان بايد لوله مكش تا حد امكان مستقيم و كوتاه باشد و در شرايطي كه مجبور به استفاده از زانويي هستيم از زانويي هاي با شعاع انحناي بزرگ استفاده شود. استفاده از ورودي با دهانه زنگوله اي معمولا از ورودي هاي مستقيم داراي عملكرد بهتري مي باشد. علت اين امر جلوگيري از ايجاد جريان گردابي مي باشد.
بهره برداري از ايستگاه پمپاژ آب و فاضلاب
ايستگاه پمپاژ آب و فاضلاب در يك شبكه توزيع و خطوط انتقال به عنوان تامين كننده اصلي آب و فاضلاب نقش ضروري دارد. از اين رو يك بهره برداري اصولي به ويژه در مواردي كه از ايستگاه پمپاژ آب و فاضلاب به منظور آبرساني به مناطق مسكوني و يا مجتمع هاي صنعتي استفاده مي شود ضروري است. اولين مساله در بهره برداري ايستگاه پمپاژ آب و فاضلاب تنظيم فشار و دبي كاركرد پمپ مي باشد. بايد توجه كرد كه پمپ در محدوده مشخصي از فشار و دبي خود راندمان بالايي دارد و تداوم كاركرد بر روي ساير شرايط فشار و دبي سبب مستهلك شدن پمپ مي شود.
براي رفع اين مشكل از يك شير كنترلي با عملگر اتوماتيك به منظور تنظيم فشار و دبي پمپ استفاده مي شود. هنگامي كه پمپ روشن مي شود و فشار در خطوط انتقال پايين مي باشد پمپ با حداكثر دبي و حداقل فشار كار مي نمايد در اين شرايط شير كنترلي به صورت اتوماتيك نيمه بسته مي ماند تا به پمپ آسيب نرسد. پس از مدتي كه خطوط انتقال تحت فشار قرار گرفت شير كنترلي به حالت باز درمي آيد.
مساله ديگر در كنترل و بهره برداري ايستگاه پمپاژ آب و فاضلاب كنترل سطح مخازن و ارتباط آن ها با پمپ مي باشد. اين مساله از آن جايي اهميت دارد كه مانع از خالي كار كردن پمپ شود. خالي بودن پمپ آسيب جدي به مكانيكال سيل پمپ زده و حتي سبب نشت آب به داخل موتور و سوختگي موتور شود. استفاده از فلوتر و سطح سنج ها به منظور كنترل ايستگاه پمپاژ آب و فاضلاب از اين جهت مهم و حياتي است.
گريس كاري دوره اي بلبرينگ ها، كنترل كوپلينگ پمپ، كنترل دماي الكتروموتور، كنترل شيرآلات و ابزار دقيق ها از ديگر نكات مهم در بهره برداري ايستگاه پمپاژ فاضلاب مي باشد. طراحي سيستم هاي كنترلي اتوماتيك و مانيتورينگ ايستگاه پمپاژ فاضلاب در شركت فني مهندسي ناب زيست طراحي و كار با كمك ابزار هاي دقيق و مدار هاي فرمان صورت مي گيرد.
معرفي سپتيك تانك فاضلاب
سپتيك تانك فاضلاب يك محفظه زير زميني است كه از بتن، فايبرگلاس يا پلي اتيلن ساخته شده است و از طريق آن فاضلاب خانگي (فاضلاب) براي تصفيه اوليه جريان مي يابد. سپتيك تانك ها براي استفاده در مكان هاي مسكوني و تجاري به خصوص در مكان هايي كه شهرداري شبكه ي لوله هاي فاضلاب را اجرا نكرده است، طراحي شده اند. اين مخازن پايه اجراي سيستم هاي جمع آوري فاضلاب در محل را براي مكان هاي ثابت مانند خانه ها، اردوگاه هاي شكاري، كابين ها و كلبه ها را فراهم مي كند.
سپتيك تانك ها همچنين به عنوان تنها راه كنترل فاضلاب براي وسايل نقليه تفريحي و كمپ هاي متحرك هستند. سپتيك تانك ها جهت ذخيره يا حمل آب آشاميدني در نظر گرفته نشده اند و براي اين منظور مورد تاييد نيستند.
از آن جايي كه در سپتيك تانك ها واكنش هاي شيميايي زيادي در مجاورت مواد اسيدي و بازي صورت مي پذيرد، لذا بهترين گزينه استفاده از سپتيك تانك هاي پلي اتيلني است كه بسيار سبك، با دوام، بي تاثير در مقابل مواد شيميايي و نيز بسيار ارزن بوده و به سرعت در محل نصب و مورد بهره برداري قرار مي گيرند.
يك سيستم سپتيك تانك بايد حداقل دو محفظه داشته باشد. اولين محفظه بايد حداقل ۵۰ درصد طول كل را در برگيرد و اگر فقط دو محفظه باشد، بايد دو سوم طول كل باشد. بيشتر ماده جامد در محفظه اول ته نشين مي شوند. ديواره بين محفظه ها، سبب جلوگيري از فرار كفاب و جامدات همراه با پساب به بيرون از مخزن مي شود. يك لوله خروجي T شكل حجم كفاب و جامدات تخليه شده همراه پساب خروجي را بيشتر كاهش مي دهد.
دسترسي به تمام محفظه ها (از طريق دريچه) براي نگهداري ضروري است. سپتيك تانك براي آزاد سازي كنترل شده گاز هاي بو دار و بالقوه مضر، بايد مجهز به ونت باشد.
طراحي يك سپتيك تانك به تعداد كاربران، مقدار آب مصرفي سرانه، متوسط دماي سالانه، تناوب تخليه و ويژگي هاي فاضلاب بستگي دارد. زمان نگهداري بايد ۴۸ ساعت براي رسيدن به تصفيه متوسط باشد.
اولين عامل بهره برداري در سيستم سپتيك تانك فاضلاب حذف دوره اي جامدات ته نشين شده در سيستم سپتيك تانك مي باشد. به علاوه پايش سيستم سپتيك تانك براي جلوگيري از رشد گياهان و بوته هاي هرز نيز بايد مورد توجه قرار گيرد. هرگز نيازي به اضافه كردن مخمر يا باكتري به سيستم نمي باشد، چرا كه فاضلاب انساني و آشپزخانه خود از لحاظ تامين باكتري هاي مود نياز در فرآيند تصفيه كافي مي باشد. در صورتي كه جامدات ته نشين شده از سيستم نياز به تخليه دارند، بايد به اين نكته توجه شود كه نبايد تمامي مواد را تخليه نمود چرا كه در بازدهي سيستم تاثير منفي مي گذارد .
سپتيك تانك پلي اتيلن و سپتيك تانك فايبرگلاس براي ذخيره آب آشاميدني، مواد غذايي و مواد شيميايي مورد استفاده قرار مي گيرند. به دليل استفاده از مواد تشكيل دهنده و گريد مواد غذايي، تمام مخازن در صنايع غذايي قابل استفاده و دارنده مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي هستند. براي نصب اتصالات براي لوله كشي، مي توان بخشي از ديواره مخازن را به راحتي سوراخ كرد.
لايه فوم موجود در مخازن كف، باعث سبك شدن مخازن شده و از انتقال حرارت از طريق ديواره مخزن جلوگيري كرده و دماي ثابت مايعات را در داخل خود نگه مي دارد. لايه ضد آفتاب در مخازن سه و چهار لايه از رشد جلبك ها در داخل مخازن جلوگيري مي كند.
مخازن در دو حالت عمودي و افقي و همچنين در سه نوع تك لايه، سه لايه و چهار لايه توليد مي شوند.
شركت هلدينگ صنايع برتر ايران يكي از بزرگ ترين توليد كنندگان پيشرو سپتيك تانك پلي اتيلن و سپتيك تانك فايبرگلاس در ايران مي باشد.
مخازن كه با استفاده از رزين هاي پلي اتيلن ساخته شده اند راهي براي نصب منازل و تجاري مي باشد. مخازن داراي يك طرح دنده اي براي استفاده در زمين است. سپتيك تانك پلي اتيلن به عنوان نگهدارنده مخازن، مخازن زباله و ساير موارد استفاده مي شود. مخازن در ابعاد مختلفي براي انتخاب شما وجود دارد.
گروه توليدي و صنعتي هلدينگ صنايع برتر ايران به عنوان مرجع تخصصي فروش انواع تجهيزات در حوزه تصفيه آب و فاضلاب با تنوع بسيار زياد از لحاظ برند و مدل، با داشتن تيمي فني و متخصص تلاش دارد تا بهترين كيفيت و رضايت را از آن هموطنان و به ويژه صنعت گران نمايد. در صورتي كه قصد خريد ايستگاه پمپاژ فاضلاب و محصولات مشابه را داريد، مي توانيد با دريافت قيمت ايستگاه پمپاژ فاضلاب و مشورت كارشناسان فروش هلدينگ صنايع برتر ايران انتخاب بهتري داشته باشيد.
مجموعه صنعتي هلدينگ صنايع برتر ايران در زمينه طراحي و توليد ايستگاه پمپاژ فاضلاب به صورت حرفه اي در حال فعاليت است. شما هر گونه نيازي كه به انواع ايستگاه پمپاژ فاضلاب و ديگر مدل ها كه داشته باشيد توسط كادر مجرب و حرفه اي ما در كم ترين زمان ممكن و با بهترين كيفيت به شما ارائه مي شود.
جهت كسب اطلاعات بيشتر در خصوص ايستگاه پمپاژ فاضلاب و نحوه توليد آن به سايت هلدينگ صنايع برتر ايران مراجعه نماييد.
براي ثبت سفارش با ما در تماس باشيد: 02186127232 – 09129536702 – 09127065945
برچسب: ،
ادامه مطلب